Web Analytics Made Easy - Statcounter

چگونه با همسر دروغگو کنار بیاییم ؟ ۱. شناخت انواع دروغ ۲. بررسی واکنش نسبت به حقیقت ۳. دروغ را نادیده نگیرید ۴. طرح موضوع با همسر دروغ گو ۵. صریح و شفاف حرف بزنید ۶. سعی نکنید دروغ ها را بی اهمیت جلوه دهید ۷. با دقت گوش کنید ۸. به غرایز خود اعتماد کنید ۹. آیا باید ببخشی و فراموش کنی؟ سوالات متداول چگونه با همسر دروغگو کنار بیاییم ؟

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ درک نحوه برخورد با یک همسر دروغ گو آسان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا بیشتر آنها حتی در برابر شواهد غیرقابل انکار، دروغ میگویند و این دروغگویی به یک عادت رفتاری تبدیل شده است.

البته علت دروغ گفتن همسر به شرایط رابطه بستگی دارد. مثلا دروغ های سفید و دروغ های آشکار وجود دارد که هر دو به روابط آسیب میرسانند. بعضی از خانم ها نمیخواهند بعضی از حرف ها را از زبان همسرشان بشنوند. مثل زمانی که وزنشان بالا رفته است، یا دیگر مانند گذشته مطلوب نیستند. آنها ترجیح می دهند دروغ های سفید را بشنوند تا اینکه با حقیقت روبرو شوند. طبق روانشناسی دروغ گویی بسیاری از مردانی که در روابط دروغ میگویند این کار را برای جلوگیری از دعوا در خانواده انجام میدهند. غافل از اینکه آنها در نهایت این تصور را ایجاد میکنند که زنان به حقیقت علاقه ندارند. اما موضوع مهم، نحوه برخورد با همسر دروغ گو است که در ادامه مفصلا مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.

۱. شناخت انواع دروغ

توصیه ما به افرادی که میگویند نامزدم بهم دروغ میگه این است که قبل از هر چیز، انواع دروغ ها را بشناسید. اگر با یک زن یا شوهر دروغگو سر و کله میزنید، بازبینی همسرتان درباره انواع دروغ مهم است. آیا همسرتان تمایل دارد حقیقت را به گونه ای نشان دهد تا خود را به شکل مطلوب تری ترسیم کند؟ به عنوان مثال، ممکن است شخصی درباره موقعیت خود در محل کار لاف بزند و تلاش کند خود را بسیار مهمتر از آنچه که هست، نشان دهد. آیا دروغ ها تلاشی برای جلوگیری از شرم و خجالت است؟ ممکن است شخصی قبول نکند که در محیط کار توسط رئیس خود مورد تمسخر قرار گرفته است. زیرا از این بابت شرم دارد. دروغ های دیگر ممکن است برای دور ماندن از دردسر باشد.

همه اینها میتواند دروغ های بزرگ یا دروغ های کوچک باشد. به عنوان مثال، ممکن است همسرتان بگوید که یادش رفته که قبض برق را پرداخت کند تا مانع از عصبی شدن شما شود. یا ممکن است کسی برای سرپوش گذاشتن در یک ماجرا دروغ بگوید. نوع نادرتر دروغ که بدترین نوع آن است مربوط به افرادی هستند که مرتباً دروغ میگویند. آنها ممکن است در مورد همه چیز، از جمله گذشته، موفقیت ها و خانواده خود دروغ بگویند. این رفتار برای زندگی مشترک بسیار مخرب است.

۲. بررسی واکنش نسبت به حقیقت

بعد از بررسی انواع دروغ هایی که میشنوید، بررسی نحوه واکنش شما نسبت به حقیقت مهم است. در واقع در اکثر موارد، پاسخ این دو سوال که چرا مردان دروغ میگند یا چرا زنان دروغ میگند، در رفتار طرف مقابل آنها نهفته است. به عنوان مثال، اگر همسرتان به دروغ بگوید، “من فراموش کردم که قبض برق را پرداخت کنم” شما چه میکنید؟ اگر شما بیش از اندازه عصبانی شوید و فریاد بزنید، احتمالاً واکنش های شما در ایجاد مشکل نقش داشته است. اگر همسرتان در مورد وقت گذراندن با دوستانش صادق باشد، عصبانی میشوید و تلافی میکنید؟ یا اگر همسرتان به شما بگوید که چقدر پول خرج کرده است، با او بحث میکنید؟

 فراموش نکنید کمک به ساختن محیطی ایمن که همسرتان را به گفتن حقیقت ترغیب کند بسیار مهم است. البته واضح است که ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که عصبانی شوید و این اشکالی ندارد. مهم است که شما بتوانید خشم خود را به روش های مناسب ابراز کنید.  لذا سعی کنید هم صادق باشید و هم بتوانید با احترام مشکلات را برطرف کنید.

۳. دروغ را نادیده نگیرید

گاهی اوقات ما با واقعیت میجنگیم و آن را انکار میکنیم. حال اگر این واقعیت تلخ درباره کسی باشد که دوستش داریم، اوضاع سخت تر میشود. مخصوصا برای یک خانم پذیرفتن این واقعیت که ؛شوهرم بهم دروغ میگه؛ بسیار سخت است. بنابراین، بسیاری از مردم راه ساده ای را برای مقابله با این شرایط انتخاب میکنند. این راه ساده نادیده گرفتن و انکار است. اما این یک اشتباه بزرگ است. پذیرش دروغ گویی همسر اولین قدم برای مقابله با آن است. پس از عبور از این مرحله است که میتوانید به دنبال راه چاره ای باشید و از عواقب دروغ گویی زن و شوهر جلوگیری کنید.

۴. طرح موضوع با همسر دروغ گو

هنگامی که متوجه دروغ های همسرتان میشوید ابتدا این سوال را از خودتان بپرسید که، چگونه باید به این مسئله را با او در میان بگذارم؟ در پاسخ باید بگوییم که هرگز از لحن اتهامی استفاده نکنید. به جای تمرکز بر علت دروغ گفتن همسر، باید به او بگویید که این دروغ چه تاثیر بدی روی شما و رابطه تان گذاشته است. با این کار شریک زندگی خود را ترغیب میکنید تا در یک گفتگوی سازنده شرکت کند. زیرا وقتی یک زن و شوهر یکدیگر را سرزنش میکنند، فرد مقصر فقط موضع دفاعی میگیرد. پس صبور باشید. به تمام حرفهای همسرتان گوش دهید و سپس نظرات خود را بیان کنید.

۵. صریح و شفاف حرف بزنید

بسیاری افراد از ما میپرسند که از کجا بفهمم همسرم بهم دروغ میگه؟ در جواب چنین پرسش هایی باید بگوییم: با صراحت تمام با همسرتان صحبت کنید. اگرچه پرسیدن سوال مستقیم دشوار است، اما راه کشف و فهمیدن هر چیز، تنها پرسیدن است. پس قبل از حرف زدن با همسرتان، چند نفس عمیق بکشید و از آنچه ذهن شما را آزار میدهد بپرسید. اما یادتان باشد، ممکن است که پاسخ ها با آنچه انتظار دارید، کامل متفاوت باشد.

۶. سعی نکنید دروغ ها را بی اهمیت جلوه دهید

همه ما میدانیم که دروغ های سفید یا دروغهای بی ضرر، چیزی است که هر کس هر از گاهی به آن متوسل میشود. اما این بدان معنا نیست که ما باید یک دروغ را بی ارزش بدانیم و آن را بی ضرر بنامیم. در واقع فقط شما میتوانید در مورد تأثیر دروغ بر احساسات و رابطه عاشقانه خود نظر دهید و طبق آن عمل کنید. فراموش نکنید اگر دروغ گفتن حتی در موارد بی اهمیت به یک عادت تبدیل شود، آنگاه درمان آن کار بسیار دشواری خواهد بود.

۷. با دقت گوش کنید

اگر به دنبال راهی برای درمان دروغگویی همسر هستید، بعد از اینکه افکار و سوالات خود را روشن کردید، به طرف مقابل فرصت دهید تا از دیدگاه خود موضوع را توضیح دهد و به اشتراک بگذارد. در این مرحله سعی کنید شنونده خوبی باشید و  دلیلی که باعث دروغ گفتن فرد شده را درک کنید. سعی کنید خودتان را جای همسرتان بگذارید و او را درک کنید. فراموش نکنید هدف شما باید یافتن دلیل دروغ باشد تا بتوان از تکرار آن در آینده جلوگیری کرد. مثلا اگر همسرتان درباره موضوعی دروغ گفته تا شما با دانستن واقعیت ناراحت نشوید، از او بخواهید دیگر هرگز این کار را تکرار نکند. چون شما با پنهان کاری و دروغ بیشتر ناراحت میشوید.

۸. به غرایز خود اعتماد کنید

در حالی که بسیاری از افراد سعی دارند دروغ های همسرشان را انکار کنند‌. اما وقتی صحبت از اعتماد متقابل میشود، هرگز غرایز خود را نادیده نگیرید. حتی پس از شنیدن توضیحات همسرتان، اگر احساس میکنید که نباید کاملاً به گفته وی اعتماد کنید، این را به عنوان یک هشدار در نظر بگیرید.

۹. آیا باید ببخشی و فراموش کنی؟

پس از رویارویی با واقعیت و شنیدن توضیحات همسرتان، قبل از برداشتن قدم بعدی اندکی مکث و تأمل کنید. گزینه های خود را بسنجید و به این سوال پاسخ دهید که آیا آماده بخشش و فراموش کردن هستید؟ اگر نه، پس چگونه باید پیش بروید. همیشه توصیه میشود قبل از نتیجه گیری، کمی درباره عواقب رفتارتان با همسر دروغ گو و تاثیر آن بر رابطه فکر کنید.

یادگیری نحوه کنار آمدن با آسیب و کینه ناشی از دروغ گفتن و مقابله با آن بسیار دشوار است. این میتواند اعتماد به ازدواج و شریک زندگی را از بین ببرد. اگر میخواهید راهی برای حل عدم صداقت و دروغگویی همسرتان پیدا کنید، بهتر است به دنبال کمک حرفه ای باشید. یک مشاور ازدواج میتواند به شما کمک کند تا بیاموزید که چگونه یک محیط قابل اعتماد ایجاد کنید، صادقانه تر با یکدیگر صحبت کنید و پس از شکسته شدن اعتماد دوباره آن را احیا کنید. اگر همسرتان علاقه ای به مشاوره خانواده ندارد، میتوانید برای خودتان درمان را شروع کنید. اغلب اوقات، یک نفر میتواند از مشاوره بهره مند شود و این میتواند ازدواج را بهبود بخشد حتی اگر شخص دیگر در آن شرکت نکند.

سوالات متداول

علت دروغگویی از دیدگاه روانشناسی چیست؟

از دیدگاه رواننشاختی، دروغگویی، اختلال روان پریشی است که علت نقص یا کمبود یا ترس از چیزی گفته می شود. این نقص ارتباطات عصبی در مغز است که به نوعی به روان آزاری و خودشیفتگی مربوط می شود.

آیا می توان همسر دروغگو را درمان کرد؟

همانگونه که گفته شد معمولا همه دروغگوها شخصیت بدی ندارند و  علت این کارشان معمولا به خاطر ترس یا کمبود است و فکر می کنند با دروغ سطح خود را بالا می برند. این سبک از افراد به مراجعه به مشاور به راحتی درمان می شوند. ولی بعضی از آن ها دروغ جزئی از وجودشان شده و به هیچ عنوان دست از دروغگویی خود بر نمی دارند. دروغ هنجار زندگی شان شده و دروغ هایی که می گویند ممکن است دودمان یک فرد را به باد دهد یا به کسی آزار شدید برساند. این خیلی وحشتناک است. برای همچین فردی توصیه ما این است که به یک روانشناس خبره مراجعه کنند و تحت درمان دارویی باشند.

آیا از کسی که مادرزاد دروغ می گوید و قابل درمان نیست باید طلاق گرفت؟

اگر تمام تلاشتان را برای صداقت و راستگویی او کردید و او باز هم به راحتی به شما دروغ گفت و دروغ هایش، زندگی تان را مختل کرده بود بهتر است هر چه سریعتر او را به یک روانشناس ببرید. اگر نتیجه نداد ما ادامه این زندگی را به صلاح هیچ یک از شما نمی دانیم. البته طلاق اتفاق بسیار ناخوشایندی است که بهتر است مشاور برای او تصیم بگیرد. اگر او گفت طلاق آخرین راه است پس به صحبت های او گوش دهید.

منبع: مرکز مشاوره آویژه

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اختلافات زن و شوهر همسر دروغگو اگر همسرتان انواع دروغ دروغ گفتن دروغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روان تا درمان

یک روانشناس بالینی گفت: بیشترین آمار مراجعه کنندگان به مشاور و روانشناس قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان، چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان دانست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انسان موجودی با پیچیدگی‌هایی منحصر به فرد و شاهکاری از خلقت خداوند است که در هزارتو زندگی قرار می‌گیرد او با استفاده از نقشه راه و موهبت‌های غریزی از مبدا به سمت مقصد گام بر می‌دارد. گاه در میانه راه دیگر قادر به یافتن مسیر درست برای مقصدی امن نیست و نیازمند کمک برای ادامه دادن است. در این زمان نیازمند یاری از سمت کسی است که این هزارتو زندگی را با تمام پیچ و خم‌هایش به خوبی بلد است و آن کسی نیست جز روانشناس!

انسان برای ساده‌ترین فعالیت‌ها مثل راه رفتن نفس کشیدن در زندگی از اصولی پیروی می‌کند که تحت نظارت و فرمان مغز انجام می‌پذیرد. زمانی می‌رسد که به خاطر عوامل محیطی یا زیستی مغز نیز برای ادامه دادن نیازمند یاری می‌شود تا بتواند درست‌ترین مسیر را طی کند. اغراق نیست اگر بگوییم مغز موتور اصلی زندگی است که با کوچک‌ترین تشویش و آشفتگی می‌تواند روند عادی زندگی را دچار اختلال کند.

شاید بتوان نقش روانشناس در زندگی را با یک مثال اینگونه توصیف کرد زندگی همچون زمینی مسطح است که گاه دارای چاله‌هایی عمیق است و انسان ناخواسته به درون آن سقوط می‌کند و برای بیرون آمدن از آن نیازمند کمک است. روانشناس اکنون با کوله‌ای از تجهیزات وارد میدان می‌شود و به انسان کمک می‌کند تا از آن بحران با بیشترین سرعت و کمترین آسیب خارج شود.

نرگس محمدی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به صورت کلی می‌توان گفت روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهنی افراد است. در جامعه شناخته‌ترین شاخه این علم، روانشناس بالینی است که با آموزش‌های آکادمیک در زمینه سلامت روان برای شناسایی، پیشگیری و درمان مشکلات روحی روانی و ارتباطی از جمله اختلالات روان‌پزشکی به افراد کمک می‌کند تا مسائل زندگی، روابط و مشکلات خود را به صورت مؤثر مدیریت کرده و به پیشرفت آنان در زندگی کمک می‌کند.

وی در رابطه با زمان مناسب برای مراجعه به روان شناس افزود: حوزه کاری روانشناسان برای همه سنین و در جنبه‌های مختلف کارایی دارد و امروزه روانشناسان به طور تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی کودک و نوجوان، فرزند پروری، خانواده درمانی، زوج درمانی، تحصیلی، شغلی و حتی در زمینه تبلیغات و سیاسی می‌توانند به افراد کمک کنند. بنابراین افراد با توجه به حیطه مشکلات خود در گستره‌ی وسیعی می‌توانند به روانشناس نیاز داشته باشند، البته نباید فراموش کنیم که یکی از مهمترین نقش روانشناسان در پیشگیری از مشکلات و بهبود کیفیت زندگی افراد است بنابراین می‌توان گفت که همه افراد برای آنکه بتوانند زندگی بهتر با مشکلات کمتری داشته باشند به روانشناس نیاز دارند. در جوامع پیشرفته شاهد آن هستیم که افراد از سنین کودکی تحت نظر یک روانشناس بوده و برای حل مشکلات و پیدا کردن مهارت‌ها از آن کمک می‌گیرند.

این روان شناس و روان درمانگر یادآور شد: با توجه به تجربه کاری و بالینی خود بیشترین آمار مراجعه کنندگان قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان و چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان عنوان کرد.

وی در رابطه با علت مشکلات روحی گفت: واقعیت این است که علت مشکلات روحی روانی به صورت کامل هنوز در هیچ کجای دنیا شناخته نشده ولی آنچه مسلم است نقش ژنتیک، استرس‌های مختلف در جنبه‌های مختلف زندگی، نوع تعامل و ارتباط آدم‌ها با هم دیگر، ویژگی‌های شخصیتی و شیوه‌های مقابله افراد با استرس در بروز مشکلات روحی روانی بخصوصی اختلالات روان‌پزشکی نقش مهم و پررنگی دارد.

محمدی ادامه داد: دلیل ایجاد مشکلات روحی روانی نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد یعنی ما نمی‌توانیم یک علت مشخص را برای آن مطرح کنیم ولی می‌توان افزایش سطح مشکلات اجتماعی، اقتصادی، نقش فضای مجازی، شکاف بین نسل‌ها از نظر اعتقادی و ارزشی و نقش رسانه‌ها را در به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی مؤثر بدانیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم باید قشر روانشناس را بیشتر بشناسند و برای بهبود مشکلات فردی، اجتماعی و پیشرفت کشور و مسائل زندگی از روانشناسان کمک بگیرند. همچنین نیاز است تمهیداتی برای استفاده بیشتر از خدمات روانشناسی در سطوح مختلف در اختیار مردم قرار بگیرد. نقش تبلیغات و رسانه‌ها نیز می‌تواند اثر مثبتی در شناخت، آگاهی و توسعه استفاده از علم روانشناسی در زندگی داشته باشد تا بتوانیم جامعه‌ای شادتر و متعالی‌تر داشته باشیم.

کد خبر 747095

دیگر خبرها

  • حدیث میرامینی ، بازیگر : مردم می‌گویند با این تلویزیون دروغگو همکاری نکن!
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • آغاز بلیت‌فروشی «آن‌ها دروغ می‌گویند» از ظهر امروز
  • تصاویری از تشکیل چندین دریاچه‌ شیرابه در تهران؛ وعده مسئولان دروغ شد! | فیلم
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • از روان تا درمان
  • هنوز تشریفات گمرکی برای قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران انجام نشده است
  • اروز: اخبار فروش حواله خوردو جانبازان از اساس دروغ است!
  • نابودی طاغوت وعده صادق الهی است
  • نابودی طاغوت صادق‌ترین وعده الهی است