Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین جواد طاهری گفت: برخی از جوانان ذهنیتی آرمان‌گرایانه از زندگی دارند، سخت‌گیری در انتخاب همسر و حتی شغل، و سخت‌گیری‌های اجتماعی در زندگی، اجازه ساده‌زیستی را به زوج ها نمی‌دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام والمسلمین جواد طاهری امام جمعه موقت زاهدان در گفت و گو با عصرهامون، بیان کرد: قوانین عادلانه دین که هندسه نیازهای مادی و معنوی؛ دنیوی و اخروی را شامل می‌شود معیار زندگی شرافتمندانه و پرجاذبه است اگر جوانان از دین فاصله بگیرند ملاکی روشن، دلپذیر و عقل‌پسند برای تعامل با همسر و جامعه  نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: آشنایی با سبک زندگی اسلامی و مقایسه آن با الگوی غربی و توجه به تبعات هر یک می‌تواند انگیزه و شوق وافری را برای یادگیری تعالیم دینی و اجرای دستورات اسلامی را در نسل جوان ایجاد کند،  برای آشنایی با سبک زندگی اسلامی می توان به کتاب‌های فراوانی مراجعه کرد. در زمینه اعتقادات به کتاب «آموزش عقاید» از مرحوم علامه مصباح یزدی و در زمینه ارزش های اخلاقی  «اخلاق عملی» از مرحوم آیت الله مهدوی کنی و درباره سبک زندگی می توان به «مفاتیح الحیاة»  آیت الله جوادی آملی  مراجعه کرد.

وی خاطرنشان کرد:  برخی از معیارها، نقش کلیدی و اساسی در انتخاب همسر دارند؛ یعنی با همسر بدسیما می‌توان زندگی کرد اما با همسر بدسیرت نمی‌توان زیست، بنابراین تدیّن و اخلاق دو ملاک اصلی در زندگی مشترک است.

سبک زندگی معصومین(ع)بهترین الگوی ساده زیستی برای جوانان

حجت الاسلام طاهری تاکید کرد: کسی که دیانت ندارد معیاری برای مهار خود و ارزیابی زندگی بر اساس آن ندارد، کسی که اخلاق ندارد مشکلات فراوان زندگی وی را بی تاب کرده و خود را می‌بازد و زندگی را به آتش می‌کشد،  ملاک‌هایی مانند شغل و موارد دیگر فقط در موارد ترجیح بین دو یا چند نفر کارایی دارد اما نباید اصل ازدواج را به تأخیر انداخت.

وی ازدواج را پذیرش مسؤولیتی اجتماعی عنوان و تصریح کرد: اعتماد به خدا در روزی رساندن و تکیه به همسری که فهم زندگی و تحمل دشواری‌ها را دارد، مبارزه با رسوم جامعه و انتظارات بالا، می‌تواند تشکیل زندگی مشترک را تسهیل کند، سستی اراده و توجه به آزادی‌های فاقد پیشرفت اجتماعی، عدم مهارت در انتخاب همسر مورد نظر و اضطراب نسبت به آینده به دلیل ذائقه‌های تغییر یافته و انتظارات غیرقابل کنترل از عوامل تأخیر در ازدواج است.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: برخی از جوانان ذهنیتی آرمان‌گرایانه از زندگی دارند، سخت‌گیری در انتخاب همسر و حتی شغل، و سخت‌گیری‌های اجتماعی در زندگی، اجازه ساده‌زیستی را به زوج ها نمی‌دهد، تجرّد و آزادی در عصر کنونی نمی‌گذارد یک مسؤولیت سنگین اجتماعی را به راحتی پذیرفت مگر اهرم دین و اراده قوی بتواند افراد را به این مهم، وا دارد.

تدیّن و خدامحوری شاه کلید ازدواج آسان

وی گفت: توصیه های قرآن کریم و تأکیدهای روایی با تعبیر «و انلحوا...» خواسته است که بزرگان قوم در تشویق جوانان به ازدواج از نظر مالی، فکری و عاطفی کمک کنند و  به نوعی این مفهوم را می رساند که جوان در شرایطی است که به تنهایی نمی‌تواند تصمیم بگیرد و نیاز به مداخله دیگران دارد. از عوامل مهم تأخیر ازدواج عدم مداخله هدفمند و روشمند افراد باتجربه در این مسأله مهم یک جوان است. یا مداخله بیش از حد به ویژه بعد از ازدواج است.

وی اذعان کرد:شرایط زندگی حضت علی و فاطمه (س) بسیار سخت بود؛ فقر مسلمانان، جنگ‌های تحمیلی فراوان و فرهنگ پایین جامعه می‌توانست آنها را دچار مشکلات فراوانی کند اما در همین فضا با تدیّن و خدامحوری و اخلاق و تحمل سختی‌ها از طرف دیگر توانستند در خانه‌ای کوچک و جهیزیه ای اندک، شیرین ترین زندگی را شکل دهند و بهترین فرزندان جهان بشریت را تربیت کنند.

حجت الاسلام طاهری تاکید کرد: جهیزیه سبک، خدامحوری و تکیه به خدا و اعتماد به او درس مهمی است که در زندگی پراز شوق و موفقیت حضرت زهرا و امیرالمونین دیده می‌شد و همواره یکدیگر را در اطاعت خدا یاری می‌کردند. توجه به فقرا و عدم شکایت از روزگار با این که اتفاق می‌افتاد گاهی نان شب را نداشتند از ویژگی های زندگی این بزرگان بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: انتخاب همسر حجت الاسلام ساده زیستی سبک زندگی سخت گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۶۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد

به گزارش خبرنگار مهر، فریبا بریمانی صبح شنبه در گفت وگ و با خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می‌کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقا سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقا توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و … به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر ۱۹۴ هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ صدای مشاور، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانوداگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره مند شدند.

این مسؤول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزارو ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: بی شک، یکی از راهکارهای مؤثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴۰۹۹ زوج مازنی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.
مدیر کل بهزیستی استان ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت نمودند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶ هزار زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده ترین دلایل طلاق عدم مسؤولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

کد خبر 6089518

دیگر خبرها

  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • بهترین وام خرد سال ۱۴۰۳: راهنمای کامل دریافت وام برای مردم عادی
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • همسر سرمربی سپاهان کیست؟ این دختر ایرانی دل و دین ژوزه مورایس را برد!