Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@15:39:08 GMT

بهترين برخورد با همسر خودشيفته چيست؟

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۸۵۵۷۲

بهترين برخورد با همسر خودشيفته چيست؟

خبرگزاري آريا -

مهم ترين ويژگي افراد خود شيفته خودمحور بودن و خودخواه بودن است‎
همه ما خودمان را دوست داريم و بدون اينکه متوجه باشيم سعي مي کنيم در هر کاري منافع خودمان را در نظر بگيريم. اين موضوع طبيعي است اما مشکل زماني ايجاد مي شود که بعضي از ما بيش از حد به فکر منافع شخصي و نفع خودمان هستيم به گونه اي که نمي توانيم به منافع ديگران هم فکر کنيم و ترجيح مي دهيم همه چيز هميشه مطابق ميل خودمان پيش برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وقتي چنين رفتاري داشته باشيم در گروهي از تيپ هاي شخصيتي به نام «خودشيفته» قرار مي گيريم، اما خودشيفتگي چيست و چگونه بايد با افراد خودشيفته رفتار کرد؟ در اين خصوص با دکتر نجارزادگان، متخصص اعصاب و روان گفتگو کرده ايم.
لطفا خودشيفتگي را تعريف کنيد.
- افرادي که خودشيفته هستند چند ويژگي دارند که مهم ترين آنها «خودمحور» بودن و «خودخواه » بودن است. آنها فکر مي کنند فقط خودشان هستند که مي توانند از پس حل مشکلات بربيايند. انگار فقط حرف آنهاست که درست است و نظرات ديگران از جمله همسرشان چندان اهميتي برايشان ندارد. اين گونه افراد به خواسته هاي طرف مقابل توجهي ندارند و بيشتر به فکر برآوردن خواسته هاي خودشان هستند و دوست دارند ديگران تحسين شان کنند. قدرت طلبند و مي خواهند هميشه کنترل و قدرت در دست خودشان باشد.
چه عاملي باعث دوري ديگران از افراد خودشيفته مي شود؟
- با توجه به اينکه افراد خودشيفته با ديگران حس همدردي ندارند، ديگران از معاشرت و مصاحبت با آنها احساس خوبي ندارند چون احساسات شان مانند احساس ناراحتي، خشم، سرخوردگي و... ناديده گرفته مي شود.
خودشيفتگي اغلب به چه اشکالي ظاهر مي شود؟
- خودشيفتگي در عصر حاضر يکي از معضلاتي است که در ارتباطات عاطفي و زناشويي باعث جدايي يا طلاق مي شود. در مورد علت بروز و افزايش ميزان ابتلا به آن در عصر کنوني هم نظريه هاي زيادي وجود دارد. يکي از نظريات مهم درباره خودشيفتگي به نحوه تربيت فرزند مربوط مي شود. معمولا فرزندان امروزه تک فرزند هستند يا تعداد فرزندان در خانواده کم است. با توجه به اينکه نيازهاي خود والدين هم در کودکي به درستي برآورده نمي شده، آنها سعي مي کنند هر طور شده به خواسته هاي فرزندانشان پاسخ دهند و هر چه مي خواهند در اختيارشان بگذارند. همين موضوع باعث مي شود گيرندگي بچه ها بيشتر شود و احساس مسووليتي که بايد در آنها وجود داشته باشد به اندازه کافي نباشد.
متاسفانه در نسل جديد اين گونه مسووليت پذيري ها کمتر است و انتظاري که در کودکان و نوجوان به وجود آمده، برآوردن نيازهاي شان توسط والدين شان است. اين نوع تربيت، فرد را به سمت زياده خواهي مي برد. اين زياده خواهي باعث مي شود فرد در زندگي اجتماعي، ارتباطات عاطفي و زندگي زناشويي آينده هم همين قدر زياده خواه باشد و در مقابل مواردي که مطابق ميلش نيست، پرخاشگري و تندي کند. متاسفانه اين مسائل در نهايت باعث اختلافات دو طرف و جدايي آنها مي شود.
هنگام برقراري رابطه با افراد خودشيفته چه مشکلاتي وجود دارد؟
- افراد خودشيفته به اين فکر هستند که ديگران چه نفعي برايشان دارند، مثلا زنان خودشيفته توجهي ندارند که وقتي همسرشان از سر کار بر مي گردد، نياز به توجه و استراحت دارد يا مردان خودشيفته انتظار دارند وقتي همسر شاغل شان به خانه مي آيد، فورا شروع به کار کند و همه چيز براي شان مهيا باشد.
نظريه اجتماعي ديگري که در مورد خودشيفتگي وجود دارد اين است که نظام هاي سرمايه داري افراد را بيشتر به سمت خودشيفتگي و زياده خواهي سوق مي دهند. اين گونه نظام ها افراد را تشويق به سرمايه گذاري و ذخيره اموال مي کنند و همين کار در واقع مسيري براي کسب قدرت است که باعث مي شود فرد ديگران را تحقير کند و دوست داشته باشد آنها را کنترل کند. بسياري از افراد ابتداي ازدواج هيچ چيز ندارند ولي همين که به تدريج به جايگاه هاي بالاتر و بهتري رسيدند، شروع به بي اعتنايي و خيانت کردن به همسرشان مي کنند و به ناراحتي و مشکلاتي که از اين طريق براي او به وجود مي آيد، توجهي ندارند.

افراد خودشيفته با ديگران حس همدردي ندارند‎
چرا بعضي افراد به زندگي کردن با افراد خودشيفته ادامه مي دهند؟
- نخستين موردي که در برخورد با خودشيفتگي افراد خودشيفته به نظر مي رسد اين است که فرد مقابل همسر خودشيفته هم مشکلات زيادي دارد. چطور مي شود فردي سال ها با فرد خودشيفته اي زندگي کند که توجه لازم را به او ندارد؟ حتما او هم مشکلاتي در شکل گيري و سازماندهي ذهني و رواني خود دارد. معمولا همسران افراد خودشيفته، اعتماد به نفس کمي دارند و هميشه نگران طرد شدن هستند.
در واقع آنها افراد وابسته اي هستند که نمي خواهند تنها بمانند. آنها اغلب درگير دلسوزي هاي بيمارگونه مي شوند و هميشه توجيه شان اين است که به خاطر بچه ها، آبرو با بهانه هاي ديگر نمي توانند همسر خودشيفته خود را که به هر نحو آنها را مي رنجاند، ترک کنند. آنها در واقع ضعف خود را پشت اين بهانه ها مخفي مي کنند.
ويژگي افراد خودشيفته چيست؟
- همدلي نکردن، جدي نگرفتن احساسات ديگران و همچنين اهميت ندادن به آنها از مشخصات بارز آنهاست و در يک جمله، رنج و درد ديگران برايشان اهميتي ندارد. آنها وقتي کاري دارند، بدون توجه به همسرشان فقط به انجام آن کار مي پردازند و برايشان اهميتي ندارد که همسرشان هم نياز به توجه و مراقبت دارد. بي اعتنايي و بي تفاوتي از خصوصيات بارز افراد خودشيفته است و اين در حالي است که خودشان توقع دارند همسرشان هميشه کاملا به آنها توجه کند و همه امکانات و خدمات مورد نياز را در اختيارشان بگذارد.
با همسران خودشيفته چگونه بايد رفتار کرد؟
- مهم ترين نکته در رابطه همسران اين است که وقتي مي خواهيم با کسي ازدواج کنيم حتما او را از لحاظ اخلاقي و تناسب آن با خودمان مدنظر قرار دهيم و فکر نکنيم در آينده حتما قرار است بسياري از اين مشکلات حل شود.
لازمه اين گونه شناخت ها اين است که دو نفر زمان زيادي کنار هم باشند و ساعت ها براي هم وقت بگذارند و معاشرت داشته باشند. البته در بعضي خانواده ها محدوديت هايي در اين خصوص وجود دارد. در چنين مواقعي مي توان با رفت و آمدهاي خانوادگي از بروز اين گونه مشکلات پيشگيري کرد چون افراد تنها از اين طريق مي توانند متوجه بسياري از رفتارها و خصوصيات اخلاقي همديگر شوند.
هنگام ازدواج بايد توجه داشته باشيم که قرار نيست کسي در آينده تغيير کند چون سازماندهي ذهني و رواني ما در دوران کودکي و نوجواني شکل گرفته و تغيير آن به راحتي امکان پذير نيست. مهم ترين توصيه براي همسر فرد خودشيفته اين است که روي توانمندي هاي خود بيشتر کار کند، به اين ترتيب وابستگي به طرف مقابل کمتر مي شود و فرد خودشيفته نمي تواند با توهين و تحقير اعتماد به نفس فرد را نابود کند. همچنين ميزان ايثار و فداکاري هاي خود را به حداقل برساند و تا حد امکان وابستگي خود را به فرد مقابل کمتر کند. ضمن اينکه حتما روي برآورده شدن خواسته هاي خود پافشاري کند و به راحتي از حق و حقوق خود نگذرد.
خودخواهي چه تفاوتي با خودشيفتگي دارد؟
- خودخواهي در واقع يکي از علائم خودشيفتگي است. مي توان گفت خودخواهي کم و بيش در همه موجودات وجود دارد ولي زماني که بيش از حد شود و به صورت مطالبه گري در بيايد و تعادلي در اين خصوص وجود نداشته باشد، به سمت خودشيفتگي سوق پيدا مي کند؛ يعني فرد به حدي خودخواه شود که طرف مقابل و احساساتش را ناديده بگيرد. چنين فردي اگر هم گاهي نيازهاي همسرش را برآورده مي کند در جهت کسب منافع خودش است، در واقع روابط عاطفي افراد خودشيفته بيشتر شبيه معامله است تا روابط صميمانه و اصيل. بنابراين مي توان گفت در خودشيفتگي، خودخواهي به بيشترين حد خود رسيده است.
منبع: هفته نامه سلامت


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۵۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) تشییع پیکر مرحومه معصومه حائری همسر آیت الله مصطفی خمینی

(تصاویر) تشییع پیکر مرحومه معصومه حائری همسر آیت الله مصطفی خمینی

دیگر خبرها

  • ببینید | پاسخ جالب همسر کاپیتان تیم ملی فوتسال به یک سوال جنجالی
  • عکس وایرال شده از جمیله علم الهدی در کنار همسر اردوغان
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • جدیدترین تصویر از همسر ایرانی ژوزه مورایس
  • تصویری جدید از همسر ایرانی سرمربی مسلمان شده سپاهـان
  • عکس‌| جدیدترین تصویر از همسر ایرانی ژوزه مورایس
  • تشییع همسر آیت‌الله مصطفی خمینی در قم
  • خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت
  • (تصاویر) تشییع پیکر مرحومه معصومه حائری همسر آیت الله مصطفی خمینی
  • واکنش تند همسر سابق مهدی قایدی به شایعات